/ / Recepty / Telecí maso / Holštýnské telecí řízky
Na holštýnské telecí řízky potřebujete: 4 telecí řízky, 4 vejce, 4 sardelky, 1 lžíce kaparů, olej, 20g másla, 1 zarovnaná lžíce hladké mouky, 1.5 dl vývaru z kostí, sůl.
Do vymaštěného lívanečníku vyklepněte čtyři vejce, ozdobte je vykostěnými sardelkami a kapary, bílky opatrně osolte a smažte, až bílky ztuhnou. Naklepané řízky osolte, prudce opečte po obou stranách na dvou lžících rozehřátého oleje a vyjměte. Tuk od opékání slijte, na pánvičku přidejte máslo a mouku, osmahněte, zalijte vývarem, osolte a vařte, až se odděluje tuk. Řízky přelijte šťávou, poklaďte sázenými vejci a podávejte s vařenými brambory.