/ / Recepty / Telecí maso / Telecí řízky se žampiónovými omeletami
Na telecí řízky se žampiónovými omeletami potřebujete: 4 telecí řízky, 100g žampiónů, 4 plátky šunky, 4 vejce, 4 lžíce smetany, 40g másla, olej, 1 dl vývaru z kostí, sůl.
Na plátky nakrájené žampióny osmahněte na 20g másla. Čtvrtinu žampiónů vložte na pánvičku s rozehřátým olejem, zalijte vejcem rozšlehaným se solí a lžící smetany a usmažte omeletu. Stejně připravte i tři další omelety. Naklepané řízky osolte, prudce opečte po obou stranách na rozehřátém oleji a přeložte na nahřáté talíře. Na oleji osmahněte plátky šunky, položte je na omelety, stočte a položte na řízky. Olej od opékání slijte, na pánvičku přidejte máslo, vývar a sůl, povařte a podlijte řízky. Podávejte s vařenými brambory a s jemným zeleninovým salátem.