/ / Recepty / Telecí maso / Telecí ragú s chřestem
Na telecí ragú s chřestem potřebujete: 600g telecího masa, 20g másla, 1/4 l vývaru, 500g vařeného chřestu, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce smetany, sůl, pepř, 1 žloutek, 4 lžíce nasekané petrželky.
Maso nakrájejte na třícentimetrové kostky a osmahněte je za stálého obracení v rendlíku na rozpáleném másle. Zalijte horkým vývarem. Snižte teplotu a maso pod pokličkou duste při mírné teplotě. Chřest nechte důkladně okapat a nakrájejte na kostky. Mouku a smetanu smíchejte. Deset minut před koncem dušení zahustěte smetanou, ve které jste rozkvedlali mouku. Osolte a opepřete. Krátce před servírováním přidejte do ragú chřest a prohřejte. Žloutek rozkvedlejte s trochou omáčky a zamíchejte do ragú. Nenechte již přejít varem.