DUŠENÉ TELECÍ ŘÍZKY

recept na pokrm z telecího masa

 /  / Recepty / Telecí maso / Dušené telecí řízky

Na dušené telecí řízky potřebujete:  4 libové telecí řízky, 1 lžíce oleje, 40g másla, hladká mouka, mletý pepř, sůl, vývar z kostí.

Telecí řízky po obvodu nařízněte třemi mělkými zářezy, jemně je naklepte, osolte, opepřete, obalte po obou stranách v mouce, opečte je po obou stranách na másle a oleji, zalijte vývarem a duste pod pokličkou. Při dušení řízky obracejte a podlévejte vývarem. Měkké řízky vyjměte, šťávu vyduste do tuku, zaprašte lžičkou mouky, osmažte dorůžova, zřeďte vývarem, rozmíchejte a povařte. Šťávu můžete procedit, přidejte řízky a prohřejte je.