/ / Recepty / Telecí maso / Telecí maso na paprice
Na telecí maso na paprice potřebujete: 500g telecí plece, 50g tuku Hera, 1 střední cibule, mletá paprika, 40g hladké mouky, 1 dl smetany ke šlehání, sůl.
Drobně pokrájenou cibuli usmažte dozlatova na třetině dávky tuku, zaprašte ji mletou paprikou, po zpěnění přidejte maso pokrájené na kostky, prudce je osmažte, plamen zmírněte a duste je pod pokličkou do vysmahnutí šťávy. Potom maso osolte, podlijte trochou vody a duste do změknutí. Při dušení maso občas zamíchejte a podlijte vodou. Měkké maso vyjměte, šťávu zahustěte světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky, rozřeďte vodou, rozmíchejte a dobře povařte za častého míchání. Před koncem varu přidejte smetanu, omáčku přeceďte, přidejte maso, přisolte a krátce poduste.