/ / Recepty / Telecí maso / Telecí karbanátky se zelným salátem
Na telecí karbanátky se zelným salátem potřebujete: 500g hlávkového zelí, 2 hrušky, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce světlých rozinek, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička cukru, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 houska, 200 ml mléka, 800g mleté telecí plece, 2 vejce, petržel, strouhanka, olej.
Očištěné zelí nakrájejte na nudličky. Hrušky oloupejte, vykrojte jádřince, pokrájejte a zakapte v misce citronovou šťávou. Rozinky krátce spařte horkou vodou. Zelí promíchejte s hruškami, rozinkami a dresinkem z prošlehaného octa, cukru, oleje, soli a pepře a tří lžic vody. Směs nechte vychladit. Housku nakrájejte na plátky a zalijte v misce ohřátým mlékem, nechte chvíli nasáknout a vymačkejte. V míse promíchejte mleté telecí maso a vymačkanou houskou, vejci, solí, pepřem a nasekanou petrželkou, případně trochou strouhanky. Z mletého masa vytvarujte karbanátky a opékejte je pomalu na oleji po obou stranách dozlatova.