/ / Recepty / Telecí maso / Katalánské telecí fricandó
Na katalánské telecí fricandó potřebujete: 700g telecích plátků, 1 stroužek česneku, 6 lžic olivového oleje, 1 střední cibule, 2 rajčata, 1 lžíce mouky, sůl.
Plátky masa nakrájejte na stejně velké kousky, posypte moukou. Na pánvi rozehřejte olej a dozlatova osmažte plátky z obou stran. Poté odložte do hrnce. Na stejném oleji, na kterém jste dělali maso, osmažte najemno nakrájenou cibuli, až zezlátne, přidejte drcený česnek. Po chvíli přidejte oloupaná nakrájená rajčata, na mírném ohni chvíli povařte, mírně osolte. Vzniklou omáčku rozmixujte a nalijte na maso. 15 minut vařte na mírném ohni. Vhodnou přílohou je vařený hrách a bramborová kaše.