/ / Recepty / Uzeniny a uzené maso / Vařené uzené maso se zelím
Na vařené uzené maso se zelím potřebujete: 750g uzeného masa, 1 cibule, 4 zrnka celého černého pepře, 1 mrkev, 1 petržel, 1 malá hlávka zelí, 3 stroužky česneku, majoránka.
Uzené maso vložte do hrnce s vodou, přidejte oloupanou celou cibuli, celý pepř, očištěnou mrkev a petržel a vařte doměkka. Maso vyndejte, nakrájejte a uložte na teplém místě. Na troše oleje osmažte jeden nakrájený stroužek česneku, přidejte nakrájené zelí, podlijte 2 dl vývaru z uzeného masa a duste téměř doměkka. Přidejte nakrájenou uvařenou zeleninu, zbylý nakrájený česnek, podle chuti osolte a poduste doměkka. Před podáváním ochuťte majoránkou a podávejte s uzeným masem.