SLANINOVÉ KNEDLÍKY

recept na pokrm z uzenin

 /  / Recepty / Uzeniny a uzené maso / Slaninové knedlíky

Na slaninové knedlíky potřebujete:  200g vařeného uzeného bůčku bez kostí, 50g slaniny, 400g žemlí, 120g hrubé mouky, 2 vejce, 3 dl mléka, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, 60g sádla, sůl.

Slaninu pokrájejte na kostičky, rozškvařte ve větším kastrolu, přidejte uzené maso pokrájené na kostičky a osmahněte je. Směs doplňte žemlemi pokrájenými na kostičky a za stálého míchání je osmažte. Prosátou mouku, sůl, rozšlehaná vejce, koření a mléko promíchejte v řídké těstíčko, přidejte směs bůčku a žemle a nechejte chvíli stát. Z těsta udělejte dvanáct kulatých knedlíků, vložte je do vařící osolené vody a vařte 9 až 10 minut. Při vaření knedlíky občas zamíchejte. Uvařené knedlíky vyjměte, rozkrojte v půli, osmahněte rozehřátým sádlem a podávejte s dušeným zelím.