/ / Recepty / Uzeniny a uzené maso / Sklářské knedlíky
Na sklářské knedlíky potřebujete: 500g kysaného zelí, 500g hrubé mouky, 100 ml mléka, 150g slaniny, 2 vejce, 3 lžíce zakysané smetany, 4 cibule, 1 lžičku soli, máslo, staší rohlíky.
Rohlíky pokrájejte na kostky. Kysané zelí vymačkejte a nasekejte najemno. Slaninu opečte a smíchejte ji s rohlíky a zelím. Vejce rozkvedlejte se zakysanou smetanou, osolte a postupně přidávejte hrubou mouku. Husté těsto zřeďte mlékem, řídké zahustěte hrubou moukou. Do důkladně promíchaného těsta vmíchejte směs zelí, housek a slaniny. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Ruky si namočte do studené vody a z těsta vytvarujte kulaté knedlíky velké jako tenisové míčky. Vhoďte je do vařící vody a 20 minut vařte. Cibuli nasekejte na drobné kostky a orestujte ji na másle do zlatova. Hotové knedlíky posypte cibulkou a polijte máslem.