/ / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječné krokety
Na vaječné krokety potřebujete: 7 vajec uvařených natvrdo, 50g másla, 50g hladké mouky, 1/4 litru mléka, 2 lžíce strouhanky, petrželka, pepř, sůl, 1 vejce, 1 lžíce mléka, hladká mouka a strouhanka na obalení, olej na smažení.
Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji mlékem, dobře rozmíchejte a uvařte hustou omáčku. Sejměte ji z plotýnky, vmíchejte drobně pokrájená vejce, rozsekanou petrželku, strouhanku, pepř a sůl a nechejte prochladnout. Před podáním utvořte ze směsi 8 válečků, trochu je roztlačte do šíře, obalte v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a usmažte po obou stranách na rozehřátém oleji.