/ / Recepty / Vaječné pokrmy / Halušky s vejci
Na halušky s vejci potřebujete: 400g hrubé mouky, 9 vajec, 1/4 l mléka, voda, sůl, 20g sádla, 80g slaniny.
Jedno vejce a sůl rozšlehejte v mléce, nalijte do prosáté mouky, přidejte trochu vody a krátce promíchejte, aby vzniklo řidší těsto. Nepracujte je dlouho - halušky by nebyly dobré. Těsto vkládejte po částech na prkénko, nožem odkrajujte kousky - halušky a házejte je přímo do vařící osolené vody. Krátce je povařte, oceďte a nechejte okapat. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvařte na sádle, přidejte osm vajec a sůl, rozmíchejte a připravte řidší míchaná vejce. Promíchejte je s čerstvě připravenými, horkými haluškami a podávejte. Vhodná příloha je zeleninový salát.