VAJEČNÁ OMELETA S KLOBÁSOVOU SMĚSÍ

recept na vaječný pokrm

 /  / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječná omeleta s klobásovou směsí

Na vaječnou omeletu s klobásovou směsí potřebujete:  3 vejce, 1 lžíce vody, sůl, mletý pepř, sádlo. Náplň: 200g klobásy, 2 lžíce oleje, 2 cibule, mletá paprika, sůl.

Vejce rozšlehejte se solí, kořením a vodou. Pánvičku rozehřejte, přidejte malé množství sádla a rozlijte ho po pánvičce. Rozšlehaná vejce nalijte na pánvičku a smažte na mírném ohni. Vejce nechte srazit na spodní straně omelety, potom je trochu rozmíchejte vidličkou, aby tekutá vejce z povrchu vytekla na horkou pánvičku a dříve se srazila. Jakmile omeleta na povrchu ztuhne, potřete ji náplní, stočte do ruličky a podávejte. Náplň: na oleji zpěňte cibuli pokrájenou na půlkolečka, zasypte mletou paprikou, po zpěnění vmíchejte klobásu pokrájenou na tenká kolečka a osmahněte. Je-li třeba, směs přisolte. Můžete také nejdříve připravit náplň, zalít ji rozšlehanými vejci se solí a vodou a usmažit omeletu.