/ / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječná omeleta s ostrou masovou směsí
Na vaječnou omeletu s ostrou masovou směsí potřebujete: 3 vejce, 1 lžíce vody, sůl, mletý pepř, sádlo. Náplň: 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžička hladké mouky, špetka mleté papriky, 8 lžic sterilovaného leča, 200g pečeného masa, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, masox.
Vejce rozšlehejte se solí, kořením a vodou. Pánvičku rozehřejte, přidejte malé množství sádla a rozlijte ho po pánvičce. Rozšlehaná vejce nalijte na pánvičku a smažte na mírném ohni. Vejce nechte srazit na spodní straně omelety, potom je trochu rozmíchejte vidličkou, aby tekutá vejce z povrchu vytekla na horkou pánvičku a dříve se srazila. Jakmile omeleta na povrchu ztuhne, potřete ji náplní, stočte do ruličky a podávejte. Náplň: drobně pokrájenou cibuli zpěňte na sádle, vmíchejte mouku, osmažte, zasypte paprikou, nechte zpěnit, zalijte několika lžícemi vody s masoxem, rozšlehejte, doplňte lečem, drobně pokrájeným masem, rajčatovým protlakem, osolte, opepřete a duste, až směs zhoustne. Můžete také nejdříve připravit náplň, zalít ji rozšlehanými vejci se solí a vodou a usmažit omeletu.