VAJEČNÁ OMELETA SE ŠUNKOVOU SMĚSÍ SE ŽAMPIÓNY A HRÁŠKEM

recept na vaječný pokrm

 /  / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječná omeleta se šunkovou směsí se žampióny a hráškem

Na vaječnou omeletu se šunkovou směsí se žampióny a hráškem potřebujete:  3 vejce, 1 lžíce vody, sůl, mletý pepř, sádlo. Náplň: 100g šunky, 120g žampiónů, 5 lžic sterilovaného hrášku, 30g másla, pepř, sůl, petrželka.

Vejce rozšlehejte se solí, kořením a vodou. Pánvičku rozehřejte, přidejte malé množství sádla a rozlijte ho po pánvičce. Rozšlehaná vejce nalijte na pánvičku a smažte na mírném ohni. Vejce nechte srazit na spodní straně omelety, potom je trochu rozmíchejte vidličkou, aby tekutá vejce z povrchu vytekla na horkou pánvičku a dříve se srazila. Jakmile omeleta na povrchu ztuhne, potřete ji náplní, stočte do ruličky a podávejte. Náplň: žampióny pokrájené na plátky osmažte na másle, vmíchejte rozšlehanou petrželku a pokrájenou šunku, poduste, přidejte okapaný hrášek, pepř, podle chuti osolte a prohřejte. Můžete také nejdříve připravit náplň, zalít ji rozšlehanými vejci se solí a vodou a usmažit omeletu.