/ / Recepty / Vaječné pokrmy / Špenátová omeleta se žampióny a mascarpone
Na špenátovou omeletu se žampióny a mascarpone potřebujete: 20g másla, 1 stroužek česneku, 350g žampionů, 200g sýru Mascarpone, rukola a cherry rajčátka. Těsto: 130g hladké mouky, 420 ml polotučného mléka, 2 vejce, 60g čerstvého špenátu, slunečnicový olej na smažení.
Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte drcený česnek a restujte jednu minutu. Pak přidejte houby a za stálého míchání smažte pět minut nebo dokud houby nezměknou. Přidejte Mascarpone a nechte 1 až 2 minuty rozpustit. Dobře osolte a opepřete, udržujte teplé. Připravte omelety. Mouku prosejte do mísy a přidejte špetku soli. V jiné míse našlehejte mléko a vajíčka a pak směs přilijte k mouce a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte špenát nakrájený na velmi tenké proužky. Pánev o průměru asi 20 cm s nepřilnavým povrchem potřete olejem a na středním plameni rozpalte. Pak osminu směsi rozprostřete na pánev a pečte dvě až tři minuty dozlatova, otočte a z druhé strany pečte další minutu. Přendejte na talíř a ještě sedmkrát zopakujte. Omelety dávejte na talíř, do poloviny je pokryjte mascarpono žampionovou směsí a překlopte. Servírujte teplé s rukolou a cherry rajčátky.