PLNĚNÁ ZAPÉKANÁ OMELETA

recept na vaječný pokrm

 /  / Recepty / Vaječné pokrmy / Plněná zapékaná omeleta

Na plněnou zapékanou omeletu potřebujete:  200g hladké mouky, 2 vejce, 250 ml mléka, 1/8 l uhličité minerální vody, 5 lžic oleje, 1 cibule, 500g mletého masa, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 300g rajčat, 100g tvrdého sýra, sůl, cayenský pepř, sladká mletá paprika, petrželka.

Mouku rozmíchejte s vejci, solí a mlékem. Přilijte minerální vodu a vymíchejte hustší, ale tekuté těsto, které nechte chvíli odpočinout. Na oleji zatím orestujte cibuli s česnekem, přidejte mleté maso a za stálého míchání poduste. Pórek nakrájejte na kolečka a spařená rajčata na menší kousky. Vše vmíchejte do mletého masa spolu s nasekanou petrželkou a okořeňte. Touto směsí plňte omelety, které zaviňte a naskládejte do pekáčku. V závěru jej posypte strouhaným sýrem a zapečte.