/ / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječná tlačenka
Na vaječnou tlačenku potřebujete: 1 sklenice moravanky, 50g sterilované kukuřice, 6 lžic sterilované kapie, 1 cibule, 100g šunky, 4 vejce, pepř, sůl, 1 lžička dijonské hořčice, 150g majonézy, 1 kostka masoxu, 1 sáček želatiny.
Nálev z moravanky sceďte. Zeleninu pokrájejte a smíchejte s kukuřicí, nasekanou kapií, nadrobno nasekanou cibulí, šunkou nakrájenou na kostičky a vejci uvařenými natvrdo nakrájenými na kostičky. Osolte, opepřete, přidejte hořčici, majonézu a promíchejte. Do nálevu přidejte 150 ml vody a přiveďte ho k varu. Rozpusťte v něm masox, odstavte, přidejte želatinu a za stálého míchání ji nechte rozpustit. Ochuceným nálevem zalijte zeleninovou směs a vše vlijte do vymazané formy. Nechte ztuhnout.