SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ SE SÓJOU

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Segedínský guláš se sójou

Na segedínský guláš se sójou potřebujete:  200g vepřové plece, 100g sójových kostek, 1 lžička vegety, olej, 2 cibule, 250g kysaného zelí, sůl, mletý pepř, mletá červená paprika, 1 bobkový list, 1 lžíce kečupu, cukr, 1dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky.

Sójové kostky zalijte vroucí vodou, přidejte vegetu a nechejte 1 hodinu stát. Na oleji osmažte očištěnou nakrájenou cibuli, přidejte na kostky nakrájené maso, osmažte, osolte, okořeňte, posypte mletou paprikou a zalijte trochou vody. Když je maso poloměkké, přidejte kyselé zelí, scezené sójové kostky, bobkový list, kečup, podle potřeby dolijte vodou a poduste doměkka. Ve smetaně rozmíchejte hladkou mouku, za stálého míchání přidejte do guláše, ochuťte cukrem a krátce povařte.

  Podobné recepty