UHERSKÝ GULÁŠ SE ZELÍM

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Uherský guláš se zelím

Na uherský guláš se zelím potřebujete:  750g kysaného zelí, 300g uzeného masa, 300g vepřového masa z ramínka nebo plecka, 50g slaniny, paprika, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sůl.

Kysané zelí překrájejte, zalijte vodou a hned do něho přidejte omyté a na kostky pokrájené uzené maso a stejně pokrájené vepřové maso. Doplňte rozškvařenou slaninou, pokrájenou na kostičky, a paprikou. Přikryjte a duste do změknutí. Zvlášť na pánvi připravte ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou povařte a zahoustlou přidejte k masu se zelím. Doplňte smetanou a vše dobře promíchejte a prohřejte. Podle chuti teprve dokořeňte solí, popřípadě i pepřem. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, noky nebo chléb.