/ / Recepty / Guláše / Guláš z mletého masa
Na guláš z mletého masa potřebujete: 750g vepřového plecka, 4 cibule, olej, sůl, česnek, paprika, pepř, kmín, majoránka, 2 gulášové kostky, bobkový list, hladká mouka.
Maso umelte na větší kousky. Do kastrolku dejte olej a najemno nakrájenou cibuli a nechte smažit dozlatova. Pak do ní přidejte umleté maso, přidejte papriku a orestujte. Dále přidejte sůl, kmín, gulášové kostky, bobkový list, přidejte česnek, podlijte vodou a nechte dusit do změknutí. Když bude maso měkké, nechte vydusit přebytečnou vodu, zamíchejte asi 1 lžíci hladké mouky, podlijte vodou a nechte chvilku povařit. Nakonec přidejte majoránku. Podávejte s knedlíky nebo těstovinami.