ŠPENÁT NA ŠPANĚLSKÝ ZPŮSOB

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Špenát na španělský způsob

Na špenát na španělský způsob potřebujete:  1 kg čerstvého špenátu, 7 lžic oleje, 6 velkých brambor, 4 vejce, stroužek česneku, sůl, pepř, šafrán, fenykl.

Špenát duste 5 minut na oleji, po vychladnutí nasekejte a ještě 5 minut poduste. Očištěné a na kolečka nakrájené brambory posolte, okořeňte, přidejte šafrán a ukládejte do ohnivzdorné mísy střídavě vrstvy brambor a špenátu tak, aby první a poslední byla špenátová. Vše zalijte hovězím vývarem, do kterého jste zamíchali rozetřený česnek, sůl a fenykl. Pečte v mírně rozehřáté troubě. Když budou brambory měkké, rozklepejte na špenát vejce a zapečte.