/ / Recepty / Zeleninové pokrmy / Pirožky s brynzou
Na pirožky s brynzou potřebujete: 1 kelímek pomazánkového másla, 1 kelímek hrubé mouky, 80g očištěné dýně, 120g brynzy, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sekané petrželky, mléko či vejce na potření, slunečnicová semínka na ozdobu.
Z pomazánkového másla a mouky vypracujte těsto a vyválejte je do placky. Dýni nastrouhejte či nasekejte najemno, smíchejte s česnekem nakrájeným na plátky, brynzou a petrželkou. Z těsta vykrajujte (nejlépe tvořítkem na šátečky) kolečka o průměru asi 6 cm. Doprostřed každého kolečka dejte trochu náplně, přehněte a pevně stiskněte okraje. Pirožky klaďte na plech vyložený pečícím papírem, potřete je mlékem nebo rozšlehaným vejcem a posypte slunečnicovými semínky. Pečte v troubě předehřáté na 195 stupňů po dobu asi 25 minut.