KVĚTÁK ZAPEČENÝ SE SÝREM A VEJCI

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Květák zapečený se sýrem a vejci

Na květák zapečený se sýrem a vejci potřebujete:  1 květák, 150g strouhaného sýra, 4 vejce uvařená natvrdo, 60g másla, 50g hladké mouky, 2 lžíce oleje, 4 dl mléka, pepř, sůl.

Očištěný květák rozeberte na větší růžičky, vsypte do vařící osolené vody a uvařte do změknutí. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji mlékem, rozšlehejte a povařte v hustší omáčku. Vmíchejte sto dvacet gramů strouhaného sýra a míchejte, až se roztaví. Okapaný květák urovnejte s dílky vařených vajec do vymaštěné nákypové formy, osolte je, opepřete, zalijte omáčkou, posypte zbylým strouhaným sýrem a zapečte ve středně vyhřáté troubě. Podávejte s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.