/ / Recepty / Zeleninové pokrmy / Vařený květák s rajčatovým přelivem
Na vařený květák s rajčatovým přelivem potřebujete: 1 velký květák, 500g rajčat, 50g másla, 1 cibule, bobkový list, tymián, 1 stroužek česneku, mletý pepř, sůl.
Očištěný květák vložte na čtvrt hodiny do vody s přídavkem soli, pak jej opláchněte, vložte do vařící osolené vody a uvařte doměkka. Rajčata pokrájejte na kousky, přidejte bobkový list, tymián, cibuli pokrájenou na kolečka a stroužek česneku a duste pod pokličkou na malém plaménku. Když rajčata změknou, prolisujte je, vmíchejte máslo, mletý pepř, osolte a poduste, až trochu zhoustnou. Květák rozkrojte na čtyři porce, položte na talířky a přelijte. Podávejte s vařenými brambory.