LILKY SE SÝROVÝM KRÉMEM

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Lilky se sýrovým krémem

Na lilky se sýrovým krémem potřebujete:  4 lžíce citrónové šťávy, 5 lžic olivového oleje, sůl, čerstvě umletý pepř, 1 lžíce posekaných tymiánových lístků, 2 lilky, 50g vypeckovaných černých oliv, 150g sýra feta, 3 lžíce jogurtu, 2 lžíce nadrobno posekané petrželky.

Z citrónové šťávy, oleje, soli a pepře připravte marinádu a vmíchejte lístky tymiánu. Lilky omyjte, očistěte a pak příčně nakrájejte asi na 40 plátků. Plátky potřete marinádou a nepřikryté nechejte asi 60 minut rozležet. Olivy nahrubo posekejte a fetu rozmačkejte. Oboje smíchejte s jogurtem, petrželkou, solí a pepřem. Lilky vyjměte a nechejte okapat. Grilujte je asi 10 minut na nepříliš rozehřátém grilu, při grilování obracejte. Polovinu lilkových plátků potřete sýrovou směsí, poklaďte zbylými plátky a lehce přimáčkněte. Můžete podávat s tymiánem a chlebovou plackou. Plátky mohou být výbornou přílohou ke grilovanému masu nebo součástí zeleninové mísy.