PLNĚNÉ PAPRIKY S PŘÍCHUTÍ PIVA

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Plněné papriky s příchutí piva

Na plněné papriky s příchutí piva potřebujete:  1 černé pivo, 1/4 kg směsi mletého masa, 4 čerstvé papriky, 100g pohanky, 2 housky, 1 vejce, 1 větší mrkev, 1 cibule, máslo, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl, směs koření na mletá masa.

Papriky pečlivě omyjte, osušte, rozpulte a vyklepte z nich semínka. Černé pivo nalijte do misky. Tvrdší housky nakrájejte na malé kostičky a namočte je do piva. Pohanku přeberte, spařte vařící vodou, sceďte a nechte dobře okapat. Přidejte ji do piva k houskám. Vše promíchejte, přidejte vejce, okořeňte a znovu zamíchejte. Mrkev očistěte, omyjte a oloupejte. Nakrájejte ji na malé kostičky. Kostky mrkve vsypte k namočeným houskám a k pohance. Přidejte mleté maso a vymíchejte hladkou masovou směs. Papriky naplňte směsí. Máslo rozpusťte na pánvi a krátce na něm osmahněte cibulku. Poté vložte na pánev papriky plněné pohankovo - masovou směsí, přidejte zbytek piva a rajčatový protlak a duste asi 40 minut. Vařte, dokud se tekutina nevsákne. Papriky můžete podávat například s rýží nebo vařenými bramborami.