/ / Recepty / Zeleninové pokrmy / Zeleninový hrnec
Na zeleninový hrnec potřebujete: 600g brambor, 1 kořínek petržele, 4 karotky, 1/2 malého celeru, 1 kedlubna, 1/4 malé kedlubny, kousek květáku, hrst hrášku, 1 lžička sypkého zeleninového bujónu, sůl, mletý pepř, celerová nať, petrželová nať.
Zeleninu oloupejte, oškrábejte, očistěte, opláchněte studenou vodou a pokrájejte na větší kousky. Zeleninu kromě hrášku a kapusty nasypte do hrnce, posypte bujónem, solí, pepřem a zalijte vodou, aby byla těsně potopená. Uveďte do varu a zvolna vařte do měkka. Pět minut před koncem přidejte hrášek a kapustu. Nakonec přidejte nasekanou celerovou a petrželovou nať. Podle chuti dosolte.