/ / Recepty / Zeleninové pokrmy / Cuketa na rajčatech
Na cuketu na rajčatech potřebujete: 1 jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 3 snítky petržele, 1 snítka tymiánu, 1 lžička kaparů, 100g tataráku, 2 lžičky strouhanky, sůl, kajenský pepř, 1 velká cuketa, 1 lžíce strouhaného parmazánu, 125g cherry rajčátek, pepř, 50 ml vývaru, 1 lžička balsamikového octa.
Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na jemná kolečka. Oloupaný česnek, omyté a osušené bylinky a kapary nasekejte najemno. Tatarák smíchejte s petrželkou, polovinou tymiánu, kapary a strouhankou. Osolte a okořeňte kajenským pepřem. Omyjte cuketu a našikmo ji nakrájejte na kousky silné přibližně 3 cm. Vnitřek cukety částečně vydlabte lžičkou. Naplňte bylinkovou směsí a posypte strouhaným parmazánem. Rajčata dejte s cuketou do vyšší pánve, osolte, opepřete a zalijte vývarem. Posypte zbylým tymiánem a vařte na mírném ohni 20 minut. Před podáváním pokapte balsamikovým octem.