ZAPEČENÉ KEDLUBNY

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Zapečené kedlubny

Na zapečené kedlubny potřebujete:  350g kedluben, 150g šunky, 250 ml bešamelové omáčky, 1 žloutek, 20g másla, 80g tvrdého sýra, citrónová šťáva, petrželka, sůl.

Kedlubny oloupejte, omyjte a pokrájejte na plátky. Uvařte je doměkka v osolené vařící vodě. Po vyjmutí je nechte okapat a potom je nakrájejte na kostičky. Šunku drobně pokrájejte, sýr nastrouhejte a petrželku nasekejte. Zapékací misku vymažte máslem, rozložte na ni kedlubny a posypte šunkou. Bešamelovou omáčku smíchejte s petrželkou, žloutkem, citrónovou šťávou a 1/2 nastrouhaného sýra. Touto směsí přelijte kedlubny se šunkou. Posypte 1/2 strouhaného sýra a zapečte ve vyhřáté troubě.