Řehůřkovi

TSIGARELI

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Tsigareli

Na tsigareli potřebujete:  1 1/4 kg čerstvé jemné zeleniny (špenát, šťovík, pampeliška), 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje, 2 cibule, 2 pórky, 1 1/4 hrnku listů čerstvého divokého fenyklu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 hrnek malých rajčat, 1 1/4 hrnku čerstvého kopru, sůl, pepř, 1 lžička kajenského pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku.

Zeleninu dobře umyjte, nakrájejte a promíchejte. Cibuli, pórky, fenykl a kopr nakrájejte nadrobno, česnek nasekejte, rajčata oloupejte a najemno nakrájejte. Zeleninu blanšírujte, dokud nezvadne. Potom ji zceďte. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte na ni na středním plameni cibuli s pórkem. Neustále míchejte přibližně 5 až 7 minut do změknutí. Přidejte česnek, rajčatový protlak, kajenský pepř a papriku. Michejte přibližně 3 minuty. Přidejte zvadlou zeleninu, kopr, listy divokého fenyklu a rajčata. Odkryté vařte na mírném ohni přibližně 20 minut dokud zelenina nezměkne a všechny tekutiny z pánve se nevypaří. Osolte a opepřete kajenským pepřem. Zeleninu zalijte trochou olivového oleje a podávejte s chlebem.