/ / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Krém s jablky
Na krém s jablky potřebujete: 1 vanilkový lusk, 4 středně velká jablka, 3 lžíce cukru, 2 snítky máty, 100g mandlových sušenek, 150g netučného tvarohu.
Vanilkový lusk rozpulte a vyškrabte dřeň. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kostičky a spolu s cukrem, vanilkovým luskem i dření, mátou a 10 lžícemi vody je přiveďte k varu. Poduste 4 minuty. Jablka slijte, ale slitou vodu nevylévejte. Vanilkový lusk a mátu odstraňte, slitou šťávu povařte, dokud nezačne houstnout. Jablka opět přidejte do šťávy. Sušenky rozlomte na větší kusy. Tvaroh smíchejte s trochou vody tak, aby získal krémovou konzistenci. Vzniklou tvarohovou hmotu, jablka a kousky sušenek navrstvěte do pohárů.