TVAROHOVÝ POHÁR

recept na pohár

 /  / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Tvarohový pohár

Na tvarohový pohár potřebujete:  9 listů želatiny, 500g tvarohu, 1/4 l mléka, špetka soli, 4 lžíce šťávy z černého rybízu, 3 lžíce citrónové šťávy, 50g moučkového cukru, 80g jemné hořké čokolády, 1 lžíce lískových oříšků. Na zdobení: třešně, šlehačka, čokoládové hoblinky.

Želatinu dejte do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšlehejte do lehkého krému. Ze želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a rozpusťte ji ve 4 lžících vařící vody. Přidejte tvarohový krém a dobře rozmíchejte. Krém rozdělte na tři části. První část krému ochuťte šťávou z černého rybízu, oslaďte a rozdělte do pohárů. Druhou část ochuťte citrónovou šťávou, oslaďte a rozdělte do pohárů. Třetí část krému smíchejte s jemně strouhanou čokoládou, strouhanými oříšky a cukrem a utvořte třetí vrstvu. Dejte vychladit. Pohár před podáváním ozdobte šlehačkou, třešněmi a čokoládovými hoblinami.