/ / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Jahodové pochutnání
Na jahodové pochutnání potřebujete: 4 plátky bílé elatiny, 4 plátky červené elatiny, 400g červené rybízové ávy, 7 lic jahodového sirupu, 2 líce citrónové ávy, 500g jahod.
elatinu namočte ve studené vodě. Smíchejte rybízovou ávu, 5 lic jahodového sirupu a citrónovou ávu. Zbylý jahodový sirup zahřejte v mením hrnci, vymačkejte elatinu, rozpuste v sirupu a vmíchejte do ávy. Očistěte asi 300g jahod, rozčtvrte a rozdělte do 4 pohárků. Zalijte ávovou směsí a nechte přes noc v chladnu. Následující den pohárky krátce namočte v horké vodě a elé vyklopte na talíře. Očistěte zbylé jahody a rozdělte je kolem. Podávejte s vanilkovou omáčkou.