/ / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Pomerančový krém
Na pomerančový krém potřebujete: 4 plátky bílé želatiny, 3 vejce, 4 lžíce cukru, 1/4 l pomerančové šťávy, trocha jemně nastrouhané pomerančové kůry. Ke zdobení: 1/8 l šlehačky, 1 balíček vanilkového cukru, 6 višní.
Želatinu nechte ve vlahé vodě nabobtnat. Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a trochu kůry našlehejte do pěny. Želatinu rozpusťte v troše vařící pomerančové šťávy a se zbylou šťávou ji vmíchejte do žloutkového krému. Vyčkejte, až krém začne tuhnout. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do pomerančového krému. Poháry naplňte krémem, přikryjte a dobře vychlaďte. Bezprostředně před servírováním ušlehejte dotuha šlehačku s vanilkovým cukrem. Na krém z ní vystříkněte růžici a ozdobte višní.