/ / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Flambovaná zmrzlina s ovocem
Na flambovanou zmrzlinu s ovocem potřebujete: 4 kiwi, 4 mandarinky, 150g hroznového vína, 4 líce bílého vína, 2 líce medu, 1 malá cukrová homole, 1/4 l rumu, 1/2 l zmrzliny maracuja.
Oloupejte kiwi a nakrájejte na plátky. Mandarinky oloupejte, vyloupněte měsíčky, zbývající ávu vymačkejte. Hrozny rozpulte a zbavte jader. Ovoce smíchejte v misce s vínem a medem. Zmrzlinu přendejte hodinu před podáváním do ledničky, do mrazničky dejte namrazit 6 skleněných misek. Po 20 minutách rozkrájejte zmrzlinu na plátky, vlote do mističek a postavte do mrazícího boxu lednice. U stolu dejte ovoce do flambovaní nádoby a zahřejte nad plamenem. Homoli cukru postavte na flambovaní pánev. Flambujte rumem. Zmrzlinu podávejte s horkým ovocem.