HRUŠKY V HORKÉM ČOKOLÁDOVÉM KRÉMU

recept na pohár

 /  / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Hrušky v horkém čokoládovém krému

Na hrušky v horkém čokoládovém krému potřebujete:  1 sklenice půlených hrušek, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru, na špičku nože skořice, 1 lžíce pistácií. Na krém: 1/4 l šlehačky, 2 lžíce medu, 1 balíček vanilkového cukru, 200g hořké čokolády.

Hrušky nechte na sítku okapat a 1/8 l kompotové šťávy spolu s citrónovou šťávou, cukrem a skořicí svařte na malý zbytek. Potřete jím hrušky, dobře vychlaďte. Šlehačku, med a vanilkový cukr nechte přejít varem. Přidejte na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpusťte. Hrušky upravte na talířky, polijte horkým krémem a posypte pistáciemi nasekanými na kousky.