/ / Recepty / Zvěřina / Kančí hřbet na česneku
Na kančí hřbet na česneku potřebujete: 700g kančího hřbetu s kostmi zbavené tuku, 30g slaniny, mletý pepř, 2 velké cibule, 50g sádla, sůl, česnek.
Dobře odležené kančí maso protkněte klínky slaniny a česneku a osolte. Hrubě pokrájenou cibuli a česnek zpěňte na sádle, přidejte kančí maso, opečte je po všech stranách, opepřete, podlijte vodou a duste pod pokličkou do změknutí. Při dušení je přelévejte mastnou šťávou a podlévejte vodou, téměř měkké maso dopečte bez pokličky. Měkké maso vyjměte a pokrájejte na porce, šťávu prolisujte, přidejte porce masa a dobře je prohřejte. Podávejte s vařenými brambory nebo s houskovými knedlíky a se zeleninovým salátem.