ZAJEČÍ RULÁDA

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Zaječí ruláda

Na zaječí ruládu potřebujete:  1 zajíc, sůl, mletý pepř, 200g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 80g másla, 2 lžíce oleje, vývar z kostí.

Zajíce rozstřihněte podélně na břišní straně, dobře omyjte, pečlivě vykostěte, osolte, opepřete a poklaďte plátky anglické slaniny, z nichž jste odkrojili kůži. Plát masa se slaninou stočte pevně v ruládu (rolujte od krku) a omotejte ji bílou nití. Ruládu vložte na rozehřáté máslo a olej, přidejte stroužek česneku, podlijte ji trochou vývaru a pečte pod pokličkou. Při pečení ruládu přelévejte mastnou šťávou a podlévejte vývarem. Měkkou ruládu dopečte chvilku bez pokličky, aby povrch zčervenal, potom ji vyjměte, nechte stát 10 minut na teplém místě, odstraňte nit a ruládu pokrájejte na porce. Podávejte s vařenými brambory a s rybízovým kompotem.