/ / Recepty / Zvěřina / Pečený zajíc s pikantní omáčkou
Na pečeného zajíce s pikantní omáčkou potřebujete: 1 zaječí zadek, 30g sádla, 30g slaniny, 2 dl kysané smetany, 30g hladké mouky, sůl, 2 ličky pískového cukru. Mořidlo: 3 dl bílého vína, citrónová áva, 1 bobkový list, kolečka mrkve, kolečka petrele, celý pepř, petka cukru, sůl.
Odblaněný zaječí zadek protkněte klínky slaniny, namočte na 1 a 2 dny do mořidla a jednou obrate. Před přípravou jej osolte, vlote na rozehřáté sádlo, podlijte trochou mořidla a pečte. Při pečení zajíce přelévejte ávou a podlévejte mořidlem. Téměř měkké maso podlijte smetanou rozlehanou s moukou. Měkké maso vyjměte, ávu ochute karamelem, který jste připravili z cukru na pánvičce a rozvařili s trochou vody, přilijte zbytky mořidla, krátce povařte a prolisujte. Podávejte s bramborovými kroketami a s rybízovým kompotem.