JELENÍ RAGÚ NA ČERVENÉM VÍNĚ

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Jelení ragú na červeném víně

Na jelení ragú na červeném víně potřebujete:  800g jeleního plecka bez kostí, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 150g cibule, 3/8 l červeného vína, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 6 celých pepřů, 150g zakysané smetany, 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř.

Maso nakrájejte na kostky o hraně cca 3 cm, osolte, opepřete a obalte v mouce. Olej silně rozpalte, masové kostky nechte ze všech stran osmahnout. Cibuli krátce restujte s masem, přidejte červené víno a koření. Ragú duste přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne. Po změknutí maso vyndejte, šťávu zahustěte zakysanou smetanou, ve které jste rozmíchali hladkou mouku s paprikou. Nechte povařit, pak přeceďte a hotovou omáčku dochuťte solí a pepřem. Maso zahřejte v omáčce, ale nevařte. Před podáváním nechte ještě 5 minut uležet.