SRNČÍ HŘBET PO BÁDENSKU

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Srnčí hřbet po bádensku

Na srnčí hřbet po bádensku potřebujete:  1.5 kg špikovaného srnčího hřbetu, 4 lžíce oleje, 1 lžička celého pepře, 2 bobule jalovce, 2 cibule, 1/4 l červeného vína, 2 lžičky soli, 150g zakysané smetany, 4 hrušky, 1/8 l jablečného moštu, 1 lžíce cukru, 8 lžiček rybízové marmelády.

Prošpikovaný srnčí hřbet potřete olejem, posypte tlučeným pepřem a rozmačkanými bobulemi jalovce. Dejte do pekáče. Oloupanou cibuli nakrájejte a poduste na zbytku oleje do měkka. Rozložte ji kolem pečeně a polijte červeným vínem. Pekáč dejte na střed trouby a pečte při teplotě 225 stupňů. Po čtvrt hodině maso polijte výpekem. Proceduru po 7 minutách opakujte. Hotovou pečeni osolte, zabalte do hliníkové fólie a udržujte v teple. Vypečenou šťávu propasírujte, vmíchejte kyselou smetanu a uvařte omáčku. Dochuťte solí a pepřem. Jablečný mošt uveďte do varu, přidejte oloupané půlky hrušek a cukr. Duste asi 10 minut. Naplňte rybízovou marmeládou. Upečený hřbet jimi ozdobte.