/ / Recepty / Zvěřina / Marinovaný jelení hřbet
Na marinovaný jelení hřbet potřebujete: Svazek polévkové zeleniny, 1/2 l červeného vína, 2 cibule, 1 bobkový list, 6 bobulí jalovce, 1 lička černého pepře, 2 kg jeleního hřbetu, 200g slaniny a lička soli, 4 líce oleje, 1/4 l smetany, 1 krajíc černého chleba, 2 líce rybízové zavařeniny.
Zeleninu a cibule nakrájejte na kostičky. Povařte 10 minut s červeným vínem, bobkovým listem, jalovcem, pepřem a nechte vychladnout. Jelení hřbet protáhněte slaninou a nalote do připravené marinády. Dva dny ponechte v chladu a obracejte. Maso osolte a přendejte na pekáč. Olej zahřejte na vysokou teplotu a přelijte jím maso. Pekáč vlote do trouby a postupně přidávejte zeleninu a marinádu. Upečené maso vyndejte, zeleninu a vypečenou ávu z pekáče propasírujte sítem. Přidejte smetanu, rozdrobený chléb a rybízovou zavařeninu. Krátce povařte, ochute a přes síto nalijte do omáčníku.