/ / Recepty / Guláše / Jelení kotlíkový guláš
Na jelení kotlíkový guláš potřebujete: 1.2 kg jeleního masa, 1 kg cibule, 500g vepřového sádla, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 kořenové petržele, 4 rajčata, 2 papriky, sklenička sterilovaného leča, 500g brambor (z toho 3 syrové na zahuštění), houby, 300 ml červeného vína, mletá paprika, kmín, česnek, libeček, petrželka, majoránka, větvičky z jedličky, sůl, pepř.
Maso nakrájejte na větší kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a cibuli na plátky. Na rozpáleném sádle opečte cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidejte maso, orestujte, okořeňte mletou paprikou, podlijte vodou, osolte, opepřete a vařte téměř do změknutí. Přidejte na kostičky krájené brambory, rajčata, papriku a lečo, podlijte vínem a vařte spolu s bylinkami (libečkem, petrželkou, majoránkou), větvičkou z jedličky a nastrouhanými brambory do změknutí.