/ / Recepty / Zvěřina / Zajíc na víně a cibuli
Na zajíce na víně a cibuli potřebujete: 1 zajíc bez hlavy, čerstvě namletý pepř, 150g plnotučné hořčice, 4 cibule, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky jalovce, 125g přepuštěného másla, 200 ml zeleninového vývaru, 250 ml suchého červeného vína, čerstvý tymián.
Zajíce naporcujte. Jednotlivé porce důkladně ze všech stran opepřete, potřete silnou vrstvou hořčice a uložte do pekáčku. Zasypte kolečky cibule, novým kořením a jalovcem. Přelijte přepuštěným máslem a nechte v chladu uležet minimálně dva dny. Po dvou dnech podlijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu, stáhněte plamen a pod pokličkou hodinu duste. Maso jednou obraťte. Poté odklopený pekáč dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte hodinu a půl nebo dokud maso zcela nezměkne. Během pečení maso obracejte a podlévejte. Maso vyjměte z pekáče a uchovejte v teple. Do výpeku s cibulí přilijte víno a za stálého míchání chvíli vařte. Zjemněte máslem a podle chuti dosolte. Maso vraťte do sosu. Podávejte ozdobené tymiánem. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety nebo chlupatý knedlík.