/ / Recepty / Zvěřina / Klokaní čína
Na klokaní čínu potřebujete: 500g masa z klokaní kýty, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 papriky, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 kedlubny, 1 lžíce sójových klíčků, 1 lžička zázvoru, badyán, chilli, 1 lžička solamylu, sůl.
Klokaní maso, kedlubny a papriku nakrájejte na tenké proužky. Cibuli nakrájejte na kolečka. Lžíci oleje smíchejte se sójovou omáčkou a do této směsi naložte klokaní maso. Nechte ho den v lednici. Na pánvi rozehřejte zbytek oleje a prudce na něm opečte naložené maso. Přidejte nakrájenou papriku, kedlubny a cibuli. Okořeňte propasírovaným česnekem, zázvorem, chilii a badyánem. Osolte a dále opékejte. Nakonec přidejte sójové klíčky a zalijte solamylem smíchaným s vínem. Přidejte ještě marinádu z masa a krátce poduste. Vhodnou přílohou je rýže.