KLOKANÍ ROLÁDA

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Klokaní roláda

Na klokaní roládu potřebujete:  1 kg klokaní rolády, 1 jemný párek, 40g slaniny, 3 žampióny, 2 kyselé okurky, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 80g másla, hořčice, sůl, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček celého pepře, 4 jalovčinky, 1 lžíce tymiánu, 1 malá mrkev, kousek celeru.

Klokaní roládu ponechte v síce a uprostřed vytvarujte otvor. Okurky a mrkev nakrájejte podélně na čtvrtky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky a žampióny na plátky. Celer nakrájejte na kousky velikosti mrkve. Do rolády z obou stran vtlačte párky namočené v hořčici, okurky, mrkev a celer. Na másle opečte slaninu a cibuli, přidejte roládu v síce a ze všech stran ji opečte. Přidejte propasírovaný česnek, bobkové listy, nové koření, celý pepř, jalovičky a tymián. Osolte a pečte v troubě doměkka. Ke konci přidejte žampióny a duste. Po vyjmutí odstraňte kousky koření. Vhodnou přílohou je rýže, těstoviny nebo brambory.