KLOKANÍ HRANOLKY

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Klokaní hranolky

Na klokaní hranolky potřebujete:  1 kg klokaní kýty, kořenící směs Divočina, 100g anglické slaniny, 5 cibulí, 5 stroužků česneku, 5 lžíc oleje, 1 1/4 lžíce másla, 1 1/4 lžíce sójové omáčky, 1 1/4 lžíce mouky, 3 žampióny.

Klokaní maso nakrájejte na nudličky o šířce a výšce přibližně 1 cm. Ty naklepte a posypte směsí Divočina. Polovinu oleje smíchejte se sójovou omáčkou a maso do této směsi naložte. Dejte na den do lednice. Osolte, potřete propasírovaným česnekem, poklaďte cibulí nakrájenou na tenká kolečka a slaninou. Jednotlivé plátky navršte na sebe, aby byly přibližně vysoké jako široké. Jednotlivé hranolky převažte nití, opečte na zbytku oleje a potom kolem rozložte zbytky česneku, cibule, slaniny a kousky másla. Přikryjte pokličkou a duste za občasného podlévání. Ke konci přidejte žampióny nakrájené na plátky. Na závěr zahustěte moukou a ještě chvíli poduste.