/ / Recepty / Guláše / Bramborový guláš 1
Na bramborový guláš potřebujete: 700g oloupaných brambor, 200g cibule, 100g másla, mletá paprika, kmín, 40g hladké mouky, česnek, sůl, masox, majoránka, pepř.
Drobně pokrájenou cibuli osmažte dorůžova na 70g sádla, vmíchejte mletou papriku a kmín, po zpěnění zalijte trochou vody a přiveďte k varu. Přidejte brambory pokrájené na kostky, sůl, pepř a duste pod pokličkou do poloměkka. Ze zbylého sádla a z mouky připravte světlou jíšku, přidejte ji k poloměkkým bramborám, podle potřeby přilijte trochu vody, rozmíchejte a za občasného zamíchání duste do změknutí brambor. Guláš okořeňte masoxem, utřeným česnekem a rozemnutou majoránkou a krátce poduste. Podávejte s pečivem.