BRAMBOROVÝ GULÁŠ 2

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Bramborový guláš 2

Na Bramborový guláš potřebujete:  400g brambor, 1 cibule, 250 ml smetany, 150g hladké mouky, 200g hub, 300g měkké klobásy, 400g cukety, 250g žluté papriky, olej, sůl, mletá sladká paprika, pepř.

Cibuli oloupejte a nadrobno pokrájejte. V kastrolu ji na oleji osmahněte dozlatova, zaprašte trochou hladké mouky a mírně orestujte. K cibuli přidejte mletou sladkou papriku, krátce orestujte a směs zalijte 3/4 litru vody. Přidejte nakrájené houby a vše povařte. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě. Cukety omyjte a nakrájejte na kostičky. Žluté papriky omyjte, rozpulte, vyjměte semínka a také nakrájejte. Klobásu nakrájejte na kolečka. Do pánve dejte rozpálit olej. Až bude dostatečně rozehřátý, vložte do něj kostičky cukety, žluté papriky a kolečka klobásy. Vše na oleji krátce orestujte. Do paprikového základu s houbami nasypte vařené brambory a osmahnuté cukety, papriky a klobásy. Nakonec přilijte smetanu. Guláš ještě mírně povařte, přisolte a opepřete.